Haywardov oporavak teče brže od očekivanog

Filip Petković

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Haywardov oporavak teče brže od očekivanog

Filip Petković

Gordon Hayward odlično je ušao u ovu sezonu, podsjetivši na svoje igre prije stravične ozljede noge, ali je nažalost, nakon samo 8 utakmica, doživio novu ozljedu. Na utakmici njegovih Boston Celticsa i San Antonio Spursa 9. studenog, u sudaru s LaMarcusom Aldridgeom doživio je lom četvrte metakarpalne kosti (lijeva šaka). Prve prognoze govorile su o minimalno šest tjedana pauze, ali, nakon što se nedavno vratio treninzima, vijesti su mnogo bolje.

Tijekom posljednjih nekoliko dana Hayward je počeo osjećati da mu se vraća snaga u šaku, pa se nada da će uskoro biti spreman. Poslije današnjeg treninga u razgovoru s novinarima pričao je o detaljima svog oporavka:

“Posljednji dani su bili jako dobri. Zapravo, mislim da je već sutrašnja utakmica mogućnost za povratak. Ne mogu na treninzima učiniti ništa što bi obnovilo ozljedu, zapravo, netko bi me trebao udariti još jače nego prije da se nešto dogodi jer sad imam metalnu pločicu u šaci.”

“Snaga i pokretljivost šake mi nisu još na 100%-tnoj razini, ali sad samo treba vidjeti koliko mogu igrati uz to i koliko mogu biti učinkovit. Ali sama kost je potpuno zacijelila.”

Dotaknuo se i mentalnog aspekta oporavka, pogotovo s obzirom na iskustvo dugotrajnog oporavka od teške ozljede noge:

“Još uvijek sam malo oprezan na treninzima i tako će biti još neko vrijeme, ali to je prirodno. Dio oporavka je i sam izlazak na teren, igranje utakmica i prelazak te mentalne blokade. Već sam dobio udarac u šaku na treningu i normalno sam reagirao.”

Iako je mogao održavati kondiciju tijekom izbivanja s terena, jer ga ozljeda nije spriječila u trčanju na traci i bicikliranju, Hayward je objasnio kako nikakav trening ne može dočarati igranje prave NBA utakmice:

“Nebitno koliko radili na našoj izdržljivosti na treninzima, ništa ne može zamijeniti zahtjeve utakmice. Prvih nekoliko utakmica ću sigurno ranije ostajati bez daha, ali nakon nekog vremena će se sve vratiti u normalu.”

S obzirom da se njegov povratak nije očekivao prije Božića, nastup na sutrašnjoj utakmici protiv Cleveland Cavaliersa bio bi vrlo ugodno iznenađenje. Celticsi će se nadati da Hayward, koji je u 8 odigranih utakmica na prosjecima od 18.9p, 7.1sk i 4.1as uz 43.3% šuta za tricu, može brzo pronaći formu s početka sezone i pomoći ekipi da zadrži visoko 2. mjesto Istočne konferencije.

Filip Petković
Pulsmedia autor
16 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

  1. Boston Celtics Kaiser Prikaži

    Odlične vijesti, bio je možda i najbolji u ekipi prije ozljede.
    Nadam se da će zaigrati protiv 76ersa u petak    1

    0