NBApuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Igrači Clevelanda nezadovoljni trenerom

Josip Crnić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Prošloga ljeta kada je John Beilein nakon 27 uspješnih godina na koledžu potpisao prvi NBA ugovor i to kao glavni trener, nije ni slutio kakvi mu se problemi spremaju već nakon 20-ak utakmica sezone. U trenutku kada momčad iz Ohio broji 10 poraza u zadnjih 11 utakmica, nekolicina igrača izrazila je nezadovoljstvo zbog načina na koji trener vodi momčad. Shams Charania i Joe Sardon za The Atlethic prenose kako najveći problem predstavljaju treninzi, koji su vrlo slični onima na koledžu. Par neimenovanih igrača požalilo se da previše vremena troše na treniranje osnova košarke, a izjava poput ‘naši pomoćnici su pripremljeniji za utakmicu od njega’ otkriva koliko teško zapravo teče prilagodba na NBA ligu trenera koji je upisao preko 700 pobjeda u Division 1, postavši time tek šesti trener u povijesti kojemu je tako nešto pošlo za rukom.

Sam Beilien se osvrnuo na tu temu pred jučerašnju utakmicu protiv Orlanda.

“Još uvijek se pokušavam prilagoditi načinu rada, nekada sam pričao kroz cijeli trening, sada samo nekih 10-20% vremena. Imam podršku starijih igrača, govore mi da moram dalje nastaviti sa poslom, da im baš to treba. Žele da igramo jače, čvršće, snažnije. Žele još više napredovati.” – istaknuo je između ostalog.

Prvi koji je podržao trenera javno, Larry Nance junior, ujedno je i bio razočaran što je takva vijest uopće došla do novinara.

” Takve stvari ne bi trebale izlaziti iz naše ‘kuće’. No to je način na koji NBA funkcionira.Nikada nisam imao problema sa trenerom, želim igrati za trenera Beileina. Htio sam još dok je bio u Michiganu.” – otkrio je Nance.

Cleveland je trenutno u procesu rebuildinga i teško je zadržati pozitivnu atmosferu u ekipi kada se iz utakmice u utakmicu upisuju porazi. Dugoročan projekt poput ovog sigurno će naići na još poneku prepreku, a na treneru i njegovim igračima je da što prije nađu izlaz iz problema kako sve ne bi razvilo u nešto veće. Zasada podršku svlačionice još ima, očigledno i vodstva, no imao ju je i Fizdale, zar ne?

Josip Crnić
Pulsmedia autor
25 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj