Play-in preview: Celtics-Wizards

Daniel Bratulić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Play-in preview: Celtics-Wizards

Daniel Bratulić

Za početak evo grafa koji uspoređuje njihove stilove:

Nekoliko riječi o ovom matchupu i stilu igre ovih ekipa. Kao prvo, nadam se da će Beal biti spreman i za ovaj dvoboj jer bez njega ne vidim kako Wizardsi mogu pobjediti, razlog tome je Marcus Smart. Spomenuo sam neki dan da bi Sixersi ugušili prodore Westbrooka i time razbiti njegov utjecaj koji se prikazuje kroz Russove prodore iz kojih asistira mnoštvo koševa; preko 50% prodora završava dodavanjem. S druge strane je Beal, koji te prodore završava šutom/fauliranjem, samo 28% istih završava dodavanjem.

Pitanje je jesu li takve tendencije Westbrooka bile zbog lova na triple-double (ovo se ne smije isključiti), no bez obzira na to čini se kako je jako izgubio eksplozivnost i dosta slabije rješava te situacije. Westbrook je bottom 30 percentilu (to je dosta loše) u tranziciji, izolaciji i igri iz pick and rolla. Kad smo kod tranzicije, to je primarno oružje Wizardsa koji imaju najveći pace lige (104 posjeda po utakmici). Obrana Wizardsa je jako dobar u zadnjih mjesec, mjesec i pol dana, i to je zapravo glavni razlog njihovih sjajnih rezultata i ovog niza. I čak nema nekog presudnog faktora (nema nekog igrača koji masovno utječe na def rating kao Gobert kod Utaha) već je generalno dosta nizak kod svih igrača (odnosno svi podjednako utječu).

Sad malo o Bostonu, kod njih je Kemba možda veći faktor od Tatuma. Tatum je u solidnoj (not great, not terrible) šuterskoj formi zadnjih mjesec i pol dana, 8% razlike je u efg% između Kembe i Tatuma (u korist Kembe). Uz njih dvojicu imamo i Fourniera koji je na 56.9% iz Catch&Shoot situacija. I Celticsi imaju problema s ozljedama, njima je ozljeđen Robert Williams koji je uvijek imao dobar obrambeni utjecaj. Danas sam još slušao čuveni “Ispod Obruča” podcast u kojem je ekipa istaknula kako su Wizardsi jako loši u napadu na zonu, koju su Celticsi (2-3 zonu) počeli podosta igrati u nekim utakmicama. Ovo zvuči zapravo kao idealni “napad” na Wizardse, koji su jedna od lošijih ekipa u tom području i mislim da njihovi visoki igrači nisu dovoljno kvalitetni za napad kroz visoki post. Također vidjelo se da Beal nije natrag na 100% (a i manje od toga).

Moje osobno predviđanje: Celticsi, čak i bez Browna, iako i Kemba i Tatum znaju odigrati “boom or bust” utakmice, nekako računam na tu 2-3 zonu koja bi usporila prodore Wizardsa.


Cover photo: Stuart Cahill/MediaNews Group/Boston Herald via Getty Images

Daniel Bratulić
Pulsmedia autor
41 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.

Trenutno popularno