“Dr. J” izostavio LeBrona iz dvije(!) najbolje petorke u povijesti NBA prema njegovom izboru

Domagoj Kruhek

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

“Dr. J” izostavio LeBrona iz dvije(!) najbolje petorke u povijesti NBA prema njegovom izboru

Domagoj Kruhek

Legendarno krilo Philadelphia 76ersa, Julius Erving, danas je (uz NFL draft) glavna tema američkih sportskih medija. Medijsku “pompu” nije zaslužio povodom neke obljetnice, već izborom dvije najbolje petorke u povijesti NBA lige prema njegovom izboru.

Popularni Dr. J izostavio je i Michaela Jordana i LeBrona Jamesa iz svoje “prve” petorke! Za MJ-a je mjesto ipak pronašao u “drugoj” petorki, dok je LeBrona u potpunosti izostavio s popisa 10 najboljih igrača.

“LeBron je bio vođa svojih supermomčadi…”

objasnio je Erving svoje izostavljanje ponajboljeg igrača 21. stoljeća

Prva petorka po izboru Dr. J-a:

Druga petorka po izboru Dr. J-a:

Julius Erving kao igrač bio je jedinstvena pojava koja je plijenila pažnju svaki put kad bi zakoračio na teren i o njegovoj igračkoj veličini nema spora. Međutim, čini se da ga pod stare dane, a pogotovo nakon argumentacije o “superteam” vođi LeBronu treba podsjetiti na neke stvari koje su se događale tokom njegove karijere – konkretno na njegov jedini naslov u karijeri.

Naime, neposredno prije te pobjedničke sezone 1982-83, Sixersi su potpisali slobodnog igrača Mosesa Malonea, u tom trenu najboljeg centra lige i dvostrukog MVP-ja na ugovor od 13.2$mil. kroz 6 godina. Na rosteru su već bila tri buduća Hall-of-Famera – Mo Cheeks, Bobby Jones i “kritičar supertimova” Dr. Julius Erving. Naravno, promarširali su konferencijom i u velikom Finalu savladali Lakerse rezultatom 4-0. MVP lige i samog Finala, bio je upravo potpisani Moses Malone.

Možda je Dr. J zaboravio na te činjenice…

Što Vi mislite o ovom izboru? Recite nam u komentarima…

Domagoj Kruhek
Pulsmedia autor
55 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. NBA Tin Derk Prikaži

    Pusi se dobar skunk u Phili    1

    0