Preminuo Elgin Baylor

Ivan Barin-Turica

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Preminuo Elgin Baylor

Ivan Barin-Turica

Danas nas je, u 86. godini života, napustio Elgin Baylor.

Član Kuće slavnih i 11-erostruki All-Star cijelu svoju karijeru proveo je u dresu Lakersa, prvo u Minneapolisu, a nakon toga i u Los Angelesu. Bio je prvi izbor NBA drafta iz 1958. godine, a u NBA ligi je odigrao 846 utakmica.

Iako nikada u svojoj karijeri nije osvojio NBA naslov, prsten osvajača lige dobio je 1972. godine, usred koje se oprostio zbog ozljede koljena, nakon samo devet odigranih susreta.

Kroz karijeru bilježio je 27,4 poena i 13,5 skokova po utakmici. Ostat će upamćen kao jedan od najboljih košarkaša svojeg vremena, njegov broj 22 umirovljen je od strane Lakersa, a njegov brončani kip krasi park ispred Staples Centra.

Ivan Barin-Turica
Pulsmedia autor
46 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.

3 komentara

  1. Los Angeles Lakers Frantic Prikaži

    RIP
    Po mnogima najveći bez osvojene titule, ako uzmemo u obzir da nije aktivno učestvovao u osvajanju titule 1972.    2

    0
    • Indiana Pacers Crash Donator Prikaži

      Zestoka konkurencija ali bi se slozio a ne vjerujem da je itko bio tako blizu, toliko puta…. Kako sam negdje vidio “Jordan prije Jordana”
      Vjerojatno nije voli Celticse…      1

      0
      • Los Angeles Lakers Frantic Prikaži

        Celticsi su bili prejaki 60-ih.
        Malo mitomanije.
        Mnogi su se “kunuli majkom i djecom” da je Baylor mijenjao smjer dok je “letio”.
        Šalu na stranu, ali je imao “letačke sposobnosti” u rangu DR. Ja, Wilkinsa, Jordana, Cartera, Gordona, …. i svih silnih ostalih slam dunk contest pobjednika, ako ne i bolje.        3

        0