Frank Vogel vjeruje u Davisov šut za 3 poena

Josip Crnić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Frank Vogel vjeruje u Davisov šut za 3 poena

Josip Crnić

Kada su Lakersi ovoga ljeta dogovorili razmjenu za Anthony Davisa, nisu samo dobili elitnog blokera ili skakača na poziciji power forwarda – dobili su i jednog od najmoćnijih igrača lige pod obručem. Davis prosječno zabija više od 20 koševa po utakmici u šest od svojih sedam odigranih sezona, uz odličnu učinkovitost od 51,6%.

Jedini problem mu predstavlja šut za tri poena. Samo 1.3 pokušaja po utakmici uz tek 31.4% ubačaja istih jasno ukazuju da Davis na tom polju ima još mnogo prostora za napredak. Trenutno je u Lakersima na 36% ove sezone, što je veoma solidna brojka za igrača na njegovoj poziciji.

Trener Vogel vjeruje da Davis može puno bolje od toga, te je izazvao Davisa da šutira minimalno 5 trica po susretu tijekom prošlotjednih gostujućih utakmica. AD je prihvatio izazov i u posljednjih 19 pokušaja, ubacio je 10 puta (52.6%). Davis zasigurno neće nastaviti tim tempom, niti Lakersi to očekuju od njega, no voljeli bi da počne koristiti taj element kako bi brže ulazio u ritam utakmice. Samim time, protivničke obrane morati će pokazivati više respekta prema njemu izlazeći iz reketa što bi suigračima ostavilo prostora pod košem.

Frank Vogel nije prvi trener koji pokušava transformirati Davisa u respektabilnog šutera za tri poena, ali Lakersov najbolji omjer lige mogao bi biti poticaj Davisu da nastavi slušati glavnog trenera.

Josip Crnić
Pulsmedia autor
25 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj