NBA ipak kreće prije Božića. Liga uspjela nagovoriti igrače na raniji početak

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

NBA ipak kreće prije Božića. Liga uspjela nagovoriti igrače na raniji početak

Karlo Višak

Sezona 2020./21. neće krenuti iduće godine već se njen početak očekuje 22. prosinca, prenosi najpouzdaniji NBA insajder, Adrian Wojnarowski. Udruga igrača prihvatila je prijedlog lige, potvrdivši nagađanja o ranijem startu nove natjecateljske godine.

Kroz regularnu sezonu svaka će momčad odigrati 72 susreta dok bi doigravanje trebalo završiti prije Olimpijskih igara u Tokiju, a čime će najviše profitirati reprezentacije koje zavise o košarkašima iz najjače košarkaške lige svijeta.

Iako su se igrači zalagali za početak sezone u siječnju iduće godine, NBA ih je uspjela nagovoriti na promjenu mišljenja. Razlog ovakve odluke vodstva lige je novčane prirode te su se tako “spasili” od enormnog financijskog gubitka. Projekcije govore da bi se u NBA-u s kasnijim datumom starta suočili s padom prihoda od 500 milijuna do milijardu dolara.

Franšize će sada užurbano morati raditi na pripremama za novu sezonu. Nakon drafta 18. studenog na rasporedu će se naći free agency, a već prvog dana idućeg mjeseca ekipama slijedi početak trening-kampa.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
357 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.