Promjene u Utahi, stiže novi vlasnik. Otkriveno o kojem se iznosu radi.

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Promjene u Utahi, stiže novi vlasnik. Otkriveno o kojem se iznosu radi.

Karlo Višak

Najpoznatiji košarkaški insajder u NBA-u, Adrian Wojnarowski, donosi nam vijest o promjeni vlasništva u Utah Jazzu. Nakon 35 godina dosadašnji vlasnici franšize, obitelj Miller, odlučila je o prodaji kluba i dvorane američkom poduzetniku, Ryanu Smithu.

40-godišnjak će za Jazzere morati izdvojiti 1,66 milijardi dolara, prenosi ESPN iz pouzdanih izvora. Smithu takav iznos i neće biti preveliki problem s obzirom na to da je vlastitu softversku tvrtku Qualtrics prodao za čak osam milijardi američkih dolara.

“Prišao sam Gail i njezinoj obitelji nekoliko puta. U ligi nije tajna da sam zainteresiran za akviziciju Jazza. Odrastao sam gledajući ih te sam igrao u juniorima. San mi je bio zaigrati i za prvu momčad, no to se nije ostvarilo. Program i rezultati koji je klub ostvario su zadivljujući te smo svi zahvalni na tome. Jazz je dar za cijelu zajednicu i takav je naš odnos”, rekao je Smith koji još mora pričekati formalno odobrenje čelnika lige.

Utah je protekla tri desetljeća pod vodstvom Millerovih imala uspješnih sezona u kojima prednjači 16 godina s 50+ pobjeda, devet divizijskih naslova i dvije osvojene titule u Zapadnoj Konferenciji.

“Uvjerena sam da će se s ovom prodajom i dalje poštivati ostavština, a isto su obećali i novi vlasnici”, izjavila je 77-godišnja Gail Miller.

Jazzeri su u protekloj sezoni zaustavljeni na prvoj prepreci doigravanja od strane Denver Nuggetsa (4:3). Iduće godine od Utahe očekuje se značajniji napredak i početak neke druge ere.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
357 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.