Rivers otkrio razloge preuzimanja 76ersa. Iako spreman za odmor, talentu Phile nije mogao odoljeti.

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Rivers otkrio razloge preuzimanja 76ersa. Iako spreman za odmor, talentu Phile nije mogao odoljeti.

Karlo Višak

Samo tri dana nakon otkaza u Los Angeles Clippersima, Doc Rivers, pronašao je novi angažman u Philadelphia 76ersima. Do prekida suradnje došlo je zbog debakla protiv Denver Nuggetsa te nedovoljnom razvijanju mladih igrača, ali i nekonzistentnom korištenju Ivice Zupca u doigravanju.

Iako je u sedam godina na klupi Clippsa napravio puno toga te pomogao u preobrazbi franšize do bitnog faktora u NBA-u, 58-godišnji trener, nije otišao na odmor kojeg su mu mediji predviđali nego je, naprotiv, prihvatio novi izazov. Razloge takve odluke obznanio je na video konferenciji za novinare, prenosi ESPN.

“Apsolutno volim trenirati, ali nisam htio prihvatiti bilo koji posao. Bio sam spreman uzeti pauzu, no to je sve ovisilo o slobodnoj te ekipi koja je, po mom mišljenju, spremna za pobjede”, izjavio je Rivers.

Legendarnom NBA strategu neće biti lako niti u Sixersima iza kojih je još jedna rezultatski neuspješna godina. “Metla” od Boston Celticsa u prvom krugu playoffa presudila je Brettu Brownu dok su šampionske ambicije uprave kluba ostale.

“Kada me je generalni menadžer kontaktirao nije bilo teško otići na avion i izvidjeti situaciju. Gledajući te mlade dečke i njihov potencijal i što su već u svojim godinama postigli, a što tek mogu, bio je razlog zašto nisam mogao odbiti ponudu”, nastavio je.

Upravo će maksimiziranje potencijala i pronalazak pravih uloga za Joela Embiida te Bena Simmonsa biti jedan od glavnih zadataka Riversa. Također, morat će se “pozabaviti” i uspostavljanjem harmonije u svlačionici Phile, a koju je bivši trener u potpunosti izgubio.

“Pobijedili su u 65% utakmica koje su zajedno igrali tako da očito njih dvojica funkcioniraju na parketu. Moramo samo shvatiti kako ih na optimalan način možemo uskladiti”, rekao je Rivers.

Očekivanja 76ersa za iduću sezonu i dalje ostaju velika, a ono što nam preostaje za vidjeti hoće li novi trener uspjeti u tom naumu već sljedeću godinu.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
344 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj