Odmah na otvaranju sezone – poslastica. NBA objavila raspored, Lakersi i Clippersi igraju među prvima.

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Odmah na otvaranju sezone – poslastica. NBA objavila raspored, Lakersi i Clippersi igraju među prvima.

Karlo Višak

Čelni ljudi NBA-a i udruženje igrača (NBPA) konačno su dogovorili sve detalje za nastavak sezone, koja će krenuti 30. srpnja u kompleksu Disney Worlda u Orlandu. Susreti će se igrati u tri dvorane, naravno, bez prisutnosti gledatelja. Trening-kampovi trebali bi početi 9. idućeg mjeseca te trajati sve do 29. srpnja. U klasično doigravanje kreće se 17. kolovoza, a veliko finale starta od 30. rujna.

Poznat je i raspored utakmica te će tako prvi na teren košarkaši Utah Jazza i New Orleans Pelicansa. Iza njih slijedi dvoboj dvaju pretendenata za naslov iz Los Angelesa. Lakersi trenutno predvode Zapadnu Konferenciju s omjerom 49-14 dok ih Clippersi prate na drugom mjestu s 44 pobjede i 20 poraza. Obje utakmice, za hrvatske prilike, počinju u noćnom terminu dok se tri preostala susreta prvog dana igraju, za nas, u prihvatljivijem vremenu.

Okolnosti u kojima će se liga nastaviti nisu nimalo idilične, a vodstvo NBA-a posvetit će dosta pažnje borbi za rasnu nejednakost te pokretu Black Lives Matter. SAD nalazi se u ogromnoj društvenoj krizi te se još uvijek bori s rastom oboljelih od koronavirusa. Igrači, treneri i ostali uključeni u nastavak natjecanja testirat će se redovito. Ipak, u slučaju naglog širenja virusa, liga bi se još jednom mogla zaustaviti, izjavio je komesar, Adam Silver.

“Ako ćemo imati značajno širenje virusa to bi posljedično moglo dovesti do novog prekida. Radimo na određivanju te granice s udruženjem igračima, Disney Worldom te zdravstvenim djelatnicima na Floridi”, izjavio je prvi čovjek lige.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
344 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj