NBApuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Irving predvodi novu udrugu igrača protiv nastavka sezone. Liga na takvu odluku niti ne pomišlja

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Pandemija koronavirusa, ubojstvo Georga Floyda i prosvjedi diljem zemlje zbog rasne nejednakosti, svakim danom sve više produbljuju krizu u SAD-u. Pod takvim okolnostima NBA bi trebala nastaviti natjecanje krajem srpnja u Disneyjevom kompleksu u Orlandu. No, svakodnevno pojavljuje se sve više igrača, koji ne žele igrati u takvim uvjetima. Njihov je predvodnik, Kyrie Irving, koji se ponovno pronašao u središtu zbivanja pokrenuvši novu koaliciju igrača.

U petak je zvijezda Brooklyn Netsa putem videopoziva okupila preko 80 košarkaša istog mišljenja, a sada se pomoću ESPN-a i službeno predstavila javnosti. Kako navode u priopćenju njihov osnovni zadatak je potaknuti promjene u društvu te borba protiv rasizma.

S druge strane, javljaju se i zagovornici nastavaka lige, koji smatraju da će igrači kroz utakmice imati više prilike i prostora na ukazivanje problema rasne nejednakosti. Najistaknutiji pobornik takve teorije je LeBron James, a na čijoj je strani i veći broj igrača. Istog je mišljenja i komesar lige, Adam Silver, koji je u razgovoru za ESPN potvrdio nastavak sezone.

“Slušajte, nismo u idealnoj situaciji. Tražimo načine kako da se vratimo u naše normalno tijekom pandemije, porasta nezaposlenosti i podjelom u društvu. Razumijem kako se neki igrači osjećaju i da ne žele igrati… razlozi mogu biti obiteljske ili zdravstvene, a možda neki smatraju da je bolje vrijeme provesti negdje drugdje”, izjavio je Silver.

Da je tome tako, govori činjenica da liga neće kazniti košarkaše ako odluče ne igrati u nastavku. U tom slučaju, igračima takva odluka neće biti financijski isplativa.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
178 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Trenutno popularno