Legenda sveučilišne košarke više puta odbila NBA ekipe. Odbijenica je stigla i na adresu Lakersa

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Legenda sveučilišne košarke više puta odbila NBA ekipe. Odbijenica je stigla i na adresu Lakersa

Karlo Višak

Istinska legenda sveučilišne košarke, Mike Krzyzewski, u tri je navrata mogao preuzeti NBA momčadi te s njima započeti novo poglavlje u karijeri. No, ponajbolji trener u povijesti NCAA nije želio iznevjeriti Duke i napustiti posao u kojem previše uživa. Tako je 74-godišnji trener u intervjuu za Sports Illustrated otkrio tri ponude klubova iz najjače košarkaške lige na svijetu, koje je na koncu i odbio.

“U 2003. godini kada su me kontaktirali iz Philadelphije 76ersa, nisam bio zainteresiran. Ipak, dva puta sam razmišljao o prihvaćanju ponuda. 1990. kada je Dave Gavitt preuzeo Boston Celticse obavio sam razgovor s njim. 2005. su mi, pak, prišli Los Angeles Lakersi, ali s njima nisam obavio intervjuu za posao”, kazao je Krzyzewski.

Naposljetku, tijekom 40 godina koliko vodi sveučilište Duke, ostavio je neizbrisiv trag u NCAA-u te ostvario brojna momčadska i individualna postignuća. Pet puta osvajao je naslov prvaka (posljednji 2015. godine), a kako kaže, vođenje nacionalne selekcije pomoglo mu je da toliko ne “žali” za NBA-om.

“Par mjeseci kasnije nakon što sam u 2005., odbio Lakerse, Jerry Colangelo, ponudio mi je da treniram reprezentaciju SAD-a. Radio sam to 11 godina i tako prebolio NBA-a. Stvarno sam sretan na toj prilici”, nadodao je.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
344 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj