Silver otkrio pojedinosti o mogućem nastavku sezone. Veliki pad prihoda, igrat će se bez navijača

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Silver otkrio pojedinosti o mogućem nastavku sezone. Veliki pad prihoda, igrat će se bez navijača

Karlo Višak

Kako je i najavio, komesar lige, Adam Silver u petak je putem konfekcijskog poziva razgovarao s predstavnicima udruge igrača, predsjednikom Chris Paulom te izvršnom direktoricom Michele Roberts o potencijalnom nastavku sezone, prenosi Adrian Wojnarowski.

Čelnik NBA-a nije imao osobito ohrabrujuće vijesti kada je riječ o prihodima i povratku navijača u dvorane. U tom segmentu praznih arena, NBA očekuje veliki pad prihoda od čak 40%. Također, nema garancije da će se utakmice igrati pred publikom niti u novoj sezoni.

Izvjesno je da će se tekuća sezona privesti kraju na jednom ili dva mjesta, a kao najizgledniji kandidati ističu se Las Vegas i Orlando. Ipak, konačna odluka o nastavku sezone ili njenom prekidu sigurno se neće donijeti prije idućeg mjeseca.

“Nema potrebe ulaziti u rizik da svi igrači putuju iz grada u grad, ako će se igrati bez navijača. Mislimo da će biti sigurnije igrati na jednoj ili dvije lokacije”, rekao je Silver.

Komesar se još uvijek nada da će se doigravanje odigrati po tradicionalnom sistemu, koji uključuje odigravanje serija na četiri pobjede. Uz to ponovio je igračima da će početak iduće sezone vrlo vjerojatno biti prebačen na prosinac. Ako dođe do nastavka ovogodišnjeg natjecanja igrači će proći najmanje tri tjedna priprema te se vjeruje da će do onda u SAD-u krenuti s masovnim testiranjima na koronavirus.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
344 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj