Iz školskih klupa ravno u NBA. Talentirani Jalen Green preskače sveučilišnu razinu

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Iz školskih klupa ravno u NBA. Talentirani Jalen Green preskače sveučilišnu razinu

Karlo Višak

Mladi Jalen Green nije želio ići putem mnogih vršnjaka i svoj put ka NBA-u tražiti kroz sveučilišnu košarku. Umjesto toga, 18-godišnjak odlučio se ravno za dolazak u G ligu te se tako dokazivati potencijalno budućim poslodavcima u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, prenosi Adrian Wojnarowski iz ESPN-a.

Odluka elitnog srednjoškolskog prospekta nimalo ne treba čuditi s obzirom na okolnosti u kojima NCAA funkcionira. Sveučilišni igrači nemaju pravo na nikakvu zaradu, a što organizaciji donosi mnoštvo kritika i narušenog kredibiliteta. S druge strane, razvojna liga može mu ponuditi ugovor od pola milijuna dolara, ali i slobodu u potpisivanju kod sponzorskih ugovora.

Iako još uvijek nije poznato u kojoj će momčadi mlađahni Green završiti, uvijek pouzdani Shams Charania iz The Athletica prenosi da liga planira uvesti još jednu ekipu u sustav natjecanja. Upravo bi 18-godišnjak trebao biti glavni čovjek te filijale, koja će se najvjerojatnije osnovati u južnoj Kaliforniji.

“Želim postati bolji i pripremiti se za ulazak u NBA, a što mi je konačan cilj. Sve je isplanirano i pripremljeno na pravilan način da u tome i uspijem. Na koncu, mislim da je ovo jako dobra ideja. Još uvijek ću biti u prilici da se vratim na koledž i završim školu”, rekao je Green za Yahoo Sports.

Mnogi ga vide kao prvi izbor na draftu 2021. godine te mu najavljuju blistavu NBA karijeru. Na njemu je sada da svoje talente iz San Joaquin Memoriala prenese na dosta zahtjevniju razinu.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
357 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.