Pili li to Lacob naopako? “Nije mi žao što nas je Durant napustio”.

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Pili li to Lacob naopako? “Nije mi žao što nas je Durant napustio”.

Karlo Višak

Kevin Durant uvelike je pomogao Golden State Warriorsima u osvajanju dviju uzastopnih titula prvaka (2017. i 2018. godine) te sigurno gubitak košarkaša takvog kalibra neće biti lako nadomjestiti. Ipak, suvlasnik GSW-a, Joe Lacob, u razgovoru za The Athletic zauzeo je drugačiji stav oko desetostrukog All-Star igrača.

“Ovo je jako čudna stvar za reći, ali možda to što nije ostao u našoj momčadi će na koncu biti izuzetno pozitivna stvar. Naravno, želim mu svu sreću u nastavku karijere. Očito je procijenio da za njega nije dobro ostati dio kluba u kojem se ne osjeća potpuno ugodno. Ne mogu točno procijeniti koji je razlog zašto je otišao”, rekao je Lacob.

Warriorsi ove sezone, prvenstveno zbog ozljeda ključnih igrača, ne igraju preveliku u ulogu u NBA-u već ju koriste kao pripremu za onu iduću. Uz visok pick na draftu te Andre Wigginsa, kojeg su razmjenom doveli iz Minnesota Timberwolvesa, uprava kroz cijelu godinu nudi prilike mladim igračima poput našeg Dragana Bendera.

“I ovako imamo visoke plaće u klubu te je možda zbog toga najbolje da se odlučio za odlazak, a mi smo dobili priliku malo ranije započeti svojevrsni rebuild. Optimist sam i smatram da je to dugoročno najbolje rješenje. Uvijek gledam pozitivne strane. Loše je što se odlučio za odlazak, ali upravo je to nama ponudilo šansu da brže djelujemo i započnemo drugu fazu našeg projekta”, zaključio je.

Dubsi su već platili Stephena Curryja i Klaya Thompsona te s primanja Draymonda Greena oko 80% plaće odlazi samo na njih trojicu, pokazuju podaci Early Bird Rightsa. I baš bi iz tog aspekta trebalo promatrati Lacobove izjave, gdje zapravo leži stvaran razlog KD-ovog odlaska.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
344 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj