Edwards i Jones idu na draft

Nikola Grabovac

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Edwards i Jones idu na draft

Nikola Grabovac

Dok se svijet i NBA liga nastavljaju boriti sa pandemijom korona virusa, oko NBA drafta nema novih najava i još uvijek je zakazan za 25. lipnja.

Kako je martovsko ludilo u NCAA-ju otkazano, tako se i glavne zvijezde američkih koledž ekipa počinju prijavljivati za draft. Nakon krila Isaaca Okora, još dvojica elitnih prospekata su se prijavila za draft, bekovi Anthony Edwards (Georgia) i Tre Jones (Duke), brat Tyusa Jonesa iz Grizzliesa.

Sa prosjekom od 19 koševa i 5 skokova, mladi Edwards si je priskrbio titulu novaka godine u eminentnoj SEC konferenciji. Prema procjenama stručnjaka upravo je on jedan od glavnih kandidata za prvi izbor ovogodišnjeg drafta, uz još dvojicu bekova LaMela Balla (Lonzov brat) i Colea Anthonyja (sin Grega Anthonyja).

Edwards je vrhunski strijelac sa eksplozivnim prvim korakom i solidnom visinom za beka (196).

Tre Jones je godinu dana stariji razigravač i bio je dio famozne generacije regruta Mikea Krzyzewskog iz 2018., zajedno sa Zionom Williamsonom, RJ Barrettom i Cameronom Reddishom koji su se odlično priviknuli na život u NBA ligi.

Jones ima solidnu visinu za svoju poziciju, vrlo je košarkaški inteligentan i sjajan je obrambeni igrač. Ove godine je prosječno bilježio 16 koševa, 6.5 asistenciija i skoro dvije krađe po utakmici uz 36% šuta za tri poena i imenovan je igračem godine i defanzivcem godine u elitnoj ACC konferenciji.

Ugledni Jonathan Wasserman sa Bleacher Reporta vjeruje da će i Jones biti top 15 ili top 20 izbor na draftu koji na prvu obiluje sjajnim bekovskim opcijama. Uz spomenute Edwardsa, Jonesa, Balla i Anthonyja, tu su i europski aduti Mannion (Italija/Arizona), Hayes i Maledon (Francuska), Hampton (Australija) te koledž zvijezde Haliburton, Maxey i Lewis.

Nikola Grabovac
Pulsmedia autor
87 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.