Slijedi li nam revolucija u NBA-u? Koonin predložio pomicanje početka sezone, liga otvorena za sve prijedloge

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Slijedi li nam revolucija u NBA-u? Koonin predložio pomicanje početka sezone, liga otvorena za sve prijedloge

Karlo Višak

Gotovo sigurno format odigravanja NBA utakmica u bližoj budućnosti neće ostati isti. Liga želi promjene te je u tom smjeru i iznijela par prijedloga, a sada su spremni razmotriti i opciju pomicanja početka sezone, prenosi ESPN.

Prijedlog o kasnijem startu iznio je CEO Atlanta Hawksa, Steve Koonin, u sklopu MIT Sloan Sports Analytics održane u Bostonu. Prema njegovom nacrtu natjecateljski kalendar započeo bi sredinom prosinca umjesto u listopadu. Time bi se veliko finale igralo u kolovozu dok bi draft i razdoblje free agencyja također bili pomaknuti u kasniji termin.

“Velika stvar je to da se ne treba izmišljati nešto novo kako bi povećali gledanost. Ponekad se samo potrebno odmaknuti od konkurencije da bi u tome uspjeli”, izjavio je Koonin.

Liga bi kasnijim početkom u većini slučajeva izbjegla podudaranje s NFL-om, koji zasigurno “otkida” priličan broj publike NBA-u. Naravno, prijedlog prvo trebaju prihvatiti i sami igrači, ekipe te medijske kuće.

Da se u vodstvu NBA-a nisu oglušili na Kooninovu ideju najbolje prikazuju riječi potpredsjednika strategije i analitike, Evana Wascha.

“Mi sigurno nemamo problem s tim da razmotrimo eventualne promjene u kalendaru. Naravno, moramo uvažiti i mišljenja ostalih sudionika. Moraju prihvatiti ideju da se finale igra u kolovozu, a ne u lipnju”, kazao je Wasch.

Sasvim je izgledno da nas u budućnosti čekaju noviteti u NBA-u. Liga već sada naporno radi na prikupljanju ideja i razmatranju opcija s kojima bi pokušali podići popularnost samog brenda.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
357 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.