NBA poslala naputke igračima, preventivni koraci zbog koronavirusa

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

NBA poslala naputke igračima, preventivni koraci zbog koronavirusa

Karlo Višak

Koronavirus koji se u posljednjih par tjedana proširio i na ostale dijelove svijeta nije zaobišao niti NBA. Iako do sada nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze u ligi, a odigravanja utakmica se ne dovodi pod znak pitanja, liga je odlučila igračima poslati upute kako bi pokušali smanjiti mogućnost zaraze novonastalim virusom.

Tako se košarkašima savjetuje da izbjegavaju pozdravljanje navijača otvorenim dlanovima te ne uzimaju bilo kakve rekvizite na potpisivanje, prenosi ESPN. Također, razmatraju se i otkazivanja pre-draft ili scouting vježbi, ovisno o daljnjoj eskalacija korone.

“Zdravlje i sigurnost naših zaposlenika, ekipa, igrača i navijača nam je prioritet. Koordinirano radimo sa svim momčadima te se savjetujemo sa specijalistima iz CDC-a. Pažljivo ćemo nastaviti motriti situaciju s koronavirusom”, piše u medijskom priopćenju lige.

Neki su igrači ozbiljno shvatili upozorenja NBA-a, a među kojima se najviše ističe C.J. McCollum. Član Portland Trail Blazersa putem svog Twitter profila upozorio je na važnost higijene ruku te objavio da do daljnjega neće potpisivati autograme.

Isto tako, Kemba Walker izjavio je kako će biti oprezniji i da će nastaviti dijeliti potpis, ali koristeći vlastiti marker.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
344 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj