NBApuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Gortat službeno objavio kraj karijere

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Poljski košarkaš, Marcin Gortat, službeno je u intervjuu za TVP Info objavio odlazak u mirovinu, prenosi HoopsHype. 36-godišnjak proveo je 12 sezona u ligi i to igrajući za Orlando Magic, Phoenix Sunse, Washington Wizardse te Los Angeles Clipperse.

“Vrijeme je za odlazak u mirovinu. Ovo je idealan trenutak – uzeo sam godinu dana za razmišljanje, a ono me dovelo do odluke u kojoj završavam vlastitu profesionalnu karijeru”, izjavio je Gortat.

The Polish Hammer izabran je na draftu 2005. godine kao 57. izbor Sunsa, koji su ga odmah razmijenili u Orlando. Tamo je kao zamjena za Dwighta Howarda odigrao 175 utakmica te u prosjeku postizao 3,7 poena i 4,3 skokova.

Pet godina kasnije ponovno se našao u dresu Phoenixa te drastično poboljšao svoju igru, prosječno ubacujući 13,3 koševa i loveći 9,3 skokova. 2015., našao se u Wizardsima, gdje je igrao uz Johna Walla i Bradley Beala te u 402 utakmice ponovno bio na rubu double-double učinka (11,6p/9,2sk).

U Clipperse stigao je razmjenom u ljeto 2018., a godinu dana i 47 susreta kasnije zabilježio svoj posljednji dvoboj u NBA-u.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
182 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj