Minnesota, Houston i Atlanta dogovaraju razmjenu

Filip Petković

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Minnesota, Houston i Atlanta dogovaraju razmjenu

Filip Petković

Sprema se prvi veliki trade ove sezone. ESPN-ov Adrian Wojnarowski javlja kako Minnesota Timberwolvesi intenzivno razgovaraju s Houston Rocketsima i Atlanta Hawksima o razmjeni koja bi uključivala Roberta Covingtona, Clinta Capelu, još ponekog igrača kojemu na kraju sezone istječe ugovor i naravno, izbore na budućim draftovima.

Ovakva razmjena mogla bi funkcionirati jer u velikoj mjeri zadovoljava potrebe svih navedenih strana. U Rocketse, koji već duže vrijeme traže još jedno krilo koje može igrati kvalitetnu obranu i pospremiti otvorene trice koje pripremaju James Harden i Russell Westbrook, bi otišao Minnesotin Robert Covington, igrač kojeg upravo zbog navedenih kvaliteta želi dovesti veći broj ekipa koji spremaju napad na titulu.

S druge strane, s obzirom na veliku averziju koju vlasnik Rocketsa, Tilman Fertitta, ima prema plaćanju poreza, Rocketsi se žele riješiti Clinta Capele, centra koji je trenutno u drugoj godini petogodišnjeg ugovora vrijednog 90 milijuna dolara. Njegovo odredište bila bi Atlanta, ekipa sa samog dna Istoka, koja trenutno na poziciji centra ima tek Alexa Lena, Bruna Fernanda i Damiana Jonesa, pa bi im akvizicija Capele bila značajan upgrade.

Minnesota bi u ovoj razmjeni dobila barem jedan budući izbor prve runde drafta i ponekog igrača koji će na ljeto biti free agent kako bi se plaće u razmjeni izjednačile. Samo po sebi to ne znači puno, ali kada se u obzir uzme informacija kako Timberwolvesi žele sve to uložiti u zasebnu razmjenu s Golden State Warriorsima kako bi doveli D’Angela Russella, lako je vidjeti zašto bi bili spremni na ovakvu razmjenu.

Potencijalni problem ovoj razmjeni može predstavljati informacija da Timberwolvesi i Warriorsi nisu blizu dogovora oko razmjene za Russella, čime Minnesota gubi interes u razmjeni s Atlantom i Houstonom. Međutim, s obzirom na iznimno lošu situaciju u Minnesoti, koji su trenutno u nizu od 12 poraza zaredom, predsjednik košarkaških operacija Wolvesa Gersson Rosas, koji je u svojoj prvoj sezoni s franšizom, sigurno će htjeti povući neki potez prije deadline-a u četvrtak.

Filip Petković
Pulsmedia autor
16 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj