Heat idući mjesec umirovljuje dres Wadea, ceremonija će trajati dva dana

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Heat idući mjesec umirovljuje dres Wadea, ceremonija će trajati dva dana

Karlo Višak

Nije bilo nikakve sumnje da će Miami Heat svom ponajboljem igraču u povijesti organizacije, Dwyane Wadeu, odati počast onako kako to i njihova ikona kluba zaslužuje. Tako prema pisanju Ira Windermana iz South Florida Sun-Sentinela, popularna franšiza iz Floride umirovit će Wadeov dres s brojem tri na utakmici protiv Cleveland Cavaliersa, a koja je na rasporedu 22. veljače.

Na tom je susretu planirana više “rezerviranija proslava” dok će se glavna ceremonija odviti dan prije kada svi u momčadi i upravi imaju slobodan dan. Tako će se umirovljenje legendarnog broja tri na dresu odviti sa stilom, onako kako je i Wade cijelu karijeru igrao za Miami.

Wadea su u Heatu izabrali 2003. godine na draftu kao peti izbor prve runde, a on je “zauzvrat” odigrao 948 susreta od ukupno 1054 utakmice u njihovom dresu. U tom je razdoblju transformirao igru cijele momčadi te 2006., donio organizaciji donio prvi naslov prvaka u povijesti. Iste je godine osvojio i titulu najkorisnijeg igrača u finala.

Konačno 2010. godine kada su se klubu pridružili LeBron James i Chris Bosh, stvorena je ponajbolja trojka u povijesti lige s kojom je Miami osvojio još dva Larry O’ Brien trofeja.

Uz sve to Wade predvodi klub gotovo u svim najznačajnijim statističkim kategorijama. Tako je za Miami odigrao najveći broj dvoboja, postigao najviše koševa (21 556) te podijelio asistencija (5 310).

Prije njega još su samo Chris Bosh, Tim Hardaway, Shaquille O’ Neal i Alonzo Mourning imali tu čast da im dresovi “vise s nebeskih svodova” America Airlines Arene.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
356 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.