James sportaš desetljeća po izboru AP-a

Mate Golemac

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

James sportaš desetljeća po izboru AP-a

Mate Golemac

LeBron James, trostruki NBA prvak i četverostruki MVP NBA lige pridružio se Tigeru Woodsu, Wayneu Gretzkyom i Arnoldu Palmeru, kao prethodno nagrađivanim sportašima desetljeća u muškoj konkurenciji.

U periodu od 2010. godine košarkaš iz Ohija igrao je NBA finale u nevjerojatnih osam uzastopnih godina, a bio je dva put prvak s Miami Heatom i jednom s Cleveland Cavaliersima.

Drugi najbolji sportaš desetljeća bio je quarterback New England Patriotsa, Tom Brady dok je treći bio nogometaš Barcelone Leo Messi.

U izboru od 1931. godine sudjeluju urednici i novinari Associated Pressa, a tokom godina izbor je nailazio na velike kritike jer su dobitnici skoro pa isključivo američki sportaši.

Nedavno su izabrani i sportaši godine – u ženskoj konkurenciji to je gimnastičarka Simone Biles, dok je među muškarcima najbolji po tom izboru krilni igrač Los Angeles Clippersa i NBA prvak sa Toronto Raptorsima – Kawhi Leonard.

Mate Golemac
Pulsmedia autor
29 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.