NBApuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Prvi trade sezone: Clarkson u Utah, Exum u Cleveland

Nikola Grabovac

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

U noći sa ponedjeljka na utorak dogodio se prvi trade u NBA ligi ove sezone. Ugledni Adrian Wojnarowski sa ESPN-a je objavio kako su Cleveland Cavaliersi u Utah poslali Jordana Clarksona, a natrag dobili Dantea Exuma i dva picka druge runde drafta.

Brian Windhorst (također s ESPN-a) je precizirao da se radi o San Antonijevom picku druge runde na draftu 2022., te Golden Stateovom picku godinu poslije.

Na prvu ruku, dobar trade za obje ekipe. Clarkson će pomoći klupi Jazzera svojim napadačkim sposobnostima, a i ugovor mu istječe na kraju sezone pa ne predstavlja preveliki rizik.

Cleveland, s druge strane, je dobio dva picka u zamjenu za igrača kojemu budućnost svakako nije bila među (pre)mladim Cavsima i još uvijek relativno mladog 24-godišnjeg Exuma (kojemu je doduše ovo već šesta NBA sezona), igrača koji je jedan od najvećih pehista u NBA ligi po pitanju ozljeda.

Exum je zavrijedio novi ugovor od Jazzera kojim dobiva skoro 10 milijuna godišnje kao dobar branič s visinom na bekovskim pozicijama, ali je ove sezone malo igrao i nije se uspio nametnuti kao rotacijska opcija.

Nikola Grabovac
Pulsmedia autor
87 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj