Harrisu do 20 milijuna godišnje?

Nikola Grabovac

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Harrisu do 20 milijuna godišnje?

Nikola Grabovac

Krilo Brooklyn Netsa Joe Harris (28) je u zadnjoj godini ugovora i zahvaljujući preciznosti svog šuta s distance, mogao bi dobiti veliku povišicu.

Harris je trenutno na 15 poena po utakmici i gotovo 44% šuta za tri poena sa skoro 3 pogođene trice po utakmici. Sjajni Harris igra košarku života za Brooklyn u odsutnosti njihove dvije glavne zvijezde, Kevina Duranta i Kyrieja Irvinga.

Bez obzira na povećanu ulogu ove sezone, Harris pokazuje da nije samo spot-up šuter jer bilježi 18 koševa na 36 minuta. To je nagnalo i ugledne analitičare, poput ESPN-ova Zacha Lowea, da prodiskutira budućnost igrača koji je ove sezone bio i član američke reprezentacije na svjetskom prvenstvu. Lowe je u svom podcastu ‘Lowe Post’ rekao kako bi Harris, koji trenutno prima 8 milijuna godišnje, mogao bez problema na ljeto dobiti 16 milijuna, pa i više.

“Fraza “udvostručenje plaće” se često čuje kad se radi o Harrisu, on je dobar, svestran igrač. Čvrst je. Igra obranu.”

Zach Lowe o Harrisu

Povećanje plaće sa sobom nosi i onu drugu, ružniju stranu po Netse. Pitanje je, naime, kako će ukomponirati i njegov novi ugovor na platnu listu na kojoj Durant, Irving, Jordan, Dinwiddie, Prince i LeVert već zarađuju kombiniranih 123 milijuna dolara iduće godine, a i mladi centar Jarrett Allen već nestrpljivo iščekuje svoj novi ugovor koji po svemu sudeći neće biti manji od onog koji se sprema Harrisu.

Tako bi se moglo dogoditi da Netsi zaglave u paklu ‘poreza na luksuz’ NBA lige gdje bi godišnje morali plaćati više od 200 milijuna dolara samo na plaće igrača. Zbog svega navedenog, uskoro bi mogle početi i priče o eventualnom tradeu Harrisa ili nekog od drugih glavnih igrača.

Harris je jedan od najhladnokrvnijih i najproduktivnijih šutera u ligi, bilo da se radi o spot-up šutiranju, handoffu ili pri izlasku iz bloka. Sve to potaknulo je usporedbe sa drugim sjajnim topnikom, JJ Redickom.

Stoga ne treba čuditi ako Harrisa uskoro budemo gledali u nekom drugom dresu, jer će sigurno biti zainteresiranih strana s obzirom da su šut i obrana na krilnim pozicijama nešto čega NBA ekipama nikad nije previše.

Sa tako dobrim rezimeom igrača koji je već 3 godine među šuterskom elitom, svijetla je budućnost za startno krilo momčadi Kennyja Atkinsona.

Nikola Grabovac
Pulsmedia autor
87 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.

Trenutno popularno