Lillard: Duboke trice nisu slučajnost

Josip Ćorluka

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Lillard: Duboke trice nisu slučajnost

Josip Ćorluka

Damian Lillard, Stephen Curry, Trae Young, Luka Dončić i James Harden spadaju u skupinu igrača koji svoj domet od tri poena šire daleko izvan linije. Lillard je dao svoj osvrt na tu situaciju:

“To nije slučajno. Dečki troše vrijeme na to i to ih čini samouvjerenima u tom aspektu igre.”

Nakon što su Portland Trail Blazersi u prvom krugu doigravanja 2018. godine svladali New Orleans Pelicanse, Lillard je trebao nove načine da se uputi šut protiv agresivnih protivnika. Vjerovao je da neće trebati svladati udvajanja ako proširi svoj domet. Tako je proveo sate tijekom ljetne stanke 2018. godine trenirajući vježbe kojima bi se olakšale situacije u igrama.

“Na dubokim šutevima smo radili na toliko različitih načina. Pucali iz skoka, pucali bez skakanja, pucali ih bez momentuma, pucali iz dubokog čučnja pa se podizali i pucali. Znate, samo neugodni položaji, ali još uvijek sam pokušavao precizno pucati.”

Lillard vjeruje da najteži dio očuvanja dobre forme za pucanje iz tako dalekih pozicija nije u rukama i nogama već u samoj jezgri.

“Ako čvrsto držite jezgru, a tijelo jakim, lopta će isploviti jače. Ako vam je tijelo slabo, ne ispadate tako jako i lopta će vam se zavijati kad budite tako daleko.”

Josip Ćorluka
Pulsmedia autor
60 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.

Trenutno popularno