Wizardsi ne daju Bertansa

Nikola Grabovac

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Wizardsi ne daju Bertansa

Nikola Grabovac

Washington Wizardsi su izgubili 4 utakmice u nizu i polako, ali sigurno sa trenutnim skorom 7-17 tonu prema dnu istočne konferencije. U sezoni bez prevelikih očekivanja u kojoj su oslabljeni neigranjem ponajboljeg igrača Johna Walla, mladi Wizardsi ipak imaju par igrača koji su se pokazali kao ugodna iznenađenja.

Jedno od njih je i 27-godišnji latvijski centar Davis Bertans, donedavno član ekipe San Antonio Spursa i nekadašnji član beogradskog Partizana. Sjajni Latvijac ove godine se nametnuo kao jedan od najboljih šutera u ligi sa prosjekom od preko 15 koševa po susretu i sjajnih 46% šuta za tri na čak 8,5 pokušaja po susretu.

Prirodno je stoga očekivati brojne pozive konkurentnijih NBA ekipa na broj generalnog menadžera Wizardsa Tommyja Shepparda. Sheppard je, međutim, u nedavnom razgovoru za službenu stranicu Wizardsa kazao kako nema namjeru pustiti Bertansa, te da je on ‘tip igrača kakvog žele u svojoj organizaciji, koji stalno pokazuje znakove napretka i da ga namjeravaju zadržati bez obzira na cijenu’.

Mnoge od njegovih trica su iz vrlo teških pozicija, nakon par driblinga i iz jako velikih udaljenosti, nerijetko i debelo preko osam metara, zbog čega su ga mnogi krenuli prozivati “najboljim šuterom u NBA uz Stepha Curryja” i “krađom godine” u NBA ligi nakon što su ga Spursi dali kako bi imali prostora za dovođenje Marcusa Morrisa, koje na kraju nije ni realizirano.

Bertansa, kojeg su se Spursi očito prelako riješili, očekuje novi ugovor na ljeto obzirom da mu postojeći istječe i logično je očekivati da će biti dosta izdašniji. Wizardsi su iz dosta teške situacije, usprkos Wallovoj ozljedi i (pre)visokom ugovoru, uspjeli pronaći par igrača (Bertans, Wagner, Hachimura, Bryant) koji bi trebali činiti kralježnicu ekipe u narednim godinama uz glavne zvijezde Beala i Walla. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li uspjeti zadržati Bertansa i iduće sezone.

Nikola Grabovac
Pulsmedia autor
87 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.

Trenutno popularno