Izbjegli su još oštriju kaznu: Bullsi i Raptorsi kažnjeni oduzimanjem pickova druge runde drafta za sljedeću godinu

Ivan Aleric

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Izbjegli su još oštriju kaznu: Bullsi i Raptorsi kažnjeni oduzimanjem pickova druge runde drafta za sljedeću godinu

Ivan Aleric

Kako javlja najpoznatiji NBA insider Adrian Wojnarowski, NBA liga je nakon provedene istrage donijela odluku o kažnjavanju Chicago Bullsa i Toronto Raptorsa. Oduzeti su im sljedeći dostupni pickovi druge runde na draftu. Razlog je kršenje strogih pravila o zabrani komunikacije s agentima igrača prije službenog početka ljetnog “free agencyja”.

Istraga se fokusirala na preuranjene razgovore prošlog ljeta s agentima Kylea Lowryja i Lonza Balla. Obojica su ovog ljeta promijenila klub u tzv. “sign-and-trade” aranžmanu koji su po prirodi kompleksniji i traže više vremena i pregovora oko završnog iznosa. Tako je Miami ovog ljeta potpisao trogodišnji ugovor s Lowryjem u ukupnoj vrijednosti od 85 milijuna dolara, nakon čega su ga zamijenili u Raptorse za Gorana Dragića i Preciousa Achiuwu. Najstariji od braće Ball je ljetos potpisao četverogodišnji ugovor sa svojim bivšim klubom Pelicansima u vrijednosti 80 milijuna dolara te je odmah poslan u Bullse za Garretta Templea i Tomasa Satoranskog.

Četveromjesečna istraga uključivala je razgovore s “front officeom” svih gorespomenutih momčadi uključenih u “sign-and-tradeove” i agentima igrača. Kao dokaz je korištena i elektronska komunikacija svih aktera.

Obje momčadi su prošle relativno blago s obzirom da je liga 2019. pooštrila kazne za takve slučajeve, koje mogu uključivati novčanu kaznu do 10 milijuna dolara, suspenziju ljudi na izvršnim funkcijama u momčadi, pa čak i poništenje samih tradeova.

Kao razlog nešto blaže kazne navela volju Bullsa i Heata za suradnju s ligom tijekom istrage. Obje franšize izjavile kako prihvaćaju izrečenu kaznu.

Ivan Aleric
Pulsmedia autor
17 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.

Trenutno popularno