Veteran Bullsa Thaddeus Young nezadovoljan minutažom?

Josip Crnić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Veteran Bullsa Thaddeus Young nezadovoljan minutažom?

Josip Crnić

Svaki put kad trener Jim Boylen priča o Thaddeusu Youngu kao mantru ponavlja rečenicu – “Thad je veliki profesionalac”. Međutim, sad je ta profesionalnost stavljena na veliki test. Iz nekoliko izvora, čak i od njegovih suigrača dolaze informacije da je Young nezadovoljan načinom na koji ga trener koristi. Ponajviše se to odnosi na minute koje provodi na terenu i ne bi bilo čudno kada bi ljudi koji brinu o njegovoj karijeri zatražili promjenu sredine sad kad je Young opet dostupan za razmjene.

Ako i jest nezadovoljan, igrač to nije pokazao u intervjuu za Chicago Sun Time.

“Spreman sam odraditi sve što trener traži. Naravno da svaki igrač želi više igrati, što je više moguće biti na parketu. Osobno želim pomoći momčadi u svakom mogućem trenutku.”

Thaddeus Young

Minutaža mu je pala s 30,7 prošle godine u Pacersima na 21,6 u Bullsima i najviše mu smeta što nije na terenu potkraj utakmice jer je uvjeren kako bi mogao pomoći svojim iskustvom.

“Naravno, godinama već igram u završnim minutama utakmica, no ako se trener odluči za drukčiju postavu, ja ne mogu tu ništa učiniti. Pokušavam ostati koncentriran i čekam da trener prozove moje ime.

Možda ne bi bilo loše da to postane što češće. Mladi Bullsi su u nekoliko navrata gubili utakmice u samim završnicama i sigurno im ne bi škodilo malo iskustva u presudnim trenucima susreta.

Sam Young je prošle godine u Indiani imao treći najbolji napadački rejting u četvrtoj 1/4 među starterima, šutajući 51% iz igre u tim trenucima. U ovome trenutku se ne želi zamarati stvarima na koje ne može utjecati. Kao zamjenik kapetana, Young se nada da će svoje iskustvo prenijeti na momke s klupe kako bi druga petorka čim bolje djelovala na terenu. Zadovoljan je u kojem smjeru se razvija ta priča.

“Postajemo puno čvršći i bolji svakom novom utakmicom. Profunkcionirali smo – kako u obrambenom dijelu, tako i u napadačkom. Svi igrači dolaze do šuteva, nitko nije zapostavljen. Naša se igra razlikuje od igre prve petorke, puno smo tvrdoglaviji i izgaramo u obrani. Bilo da se radi o održavanju vodstva, njegovom povećanju ili lovljenju minusa, ova skupina igrača trudi se imati pozitivan utjecaj na utakmicu i time se ponosimo.”

Chicago Bullsi jedno su od razočaranja ovogodišnje sezone. Najavljivala se borba za playoff, no sa samo 9 pobjeda i duplo više poraza – počela se tresti stolica treneru Boylenu. Stvari bi mogle postati i teže ukoliko se Young odluči uputiti zahtjev za trade i odnese svoj talent i iskustvo u sredinu koja će to znati cijeniti više od Bullsa u ovome trenutku.

Josip Crnić
Pulsmedia autor
25 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.

Trenutno popularno