M&H Vremeplov

Jozo Tadić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

M&H Vremeplov

Jozo Tadić

,,Ohoo, pa dobro jutro mladiću! Sendvič i pola litre kiseljaka!? Opet neki sport?” – reče teta Dragica iz Keruma s ”gastro” odjela na jedno rano subotnje jutro sredinom travnja 2009. godine

,,Bilo kakav sendvič, ali molim vas što brže, žurim na tekmu za školu, razbit će me prof ako zakasnim i čitav dan će bit ”Smeće jedno!” – odgovaram, a znam da ju apokalipsa neće ubrzati, a najmanje moja tekma protiv ugostiteljske

,,Nego reci ti meni, jel onaj Mark Warkentien normalan? Čovjek je mrtav ‘ladan poslao Iversona, boga košarke, u Detroit na bauštelu i krpanje starih Fordova. Šta je nazad dobio?! Onog Billupsa i McDyessa, ne znaš ‘ko je stariji, ne bi mogli slagat tu kod nas police.” – pričala je teta Dragica polako dok joj već sedmi komad parizera puca na pola jer se trudi tanko narezati, ali joj ne ide

,,Ma bit će oni dobri s Billupsom, moraju, ipak je to Mr. Bigshot!” – rekao sam joj sav nabrijan, jer Playoff kreće kroz par sati

,,Šta moraš? Pišat? Ne čujem ti ja dobro sinko, počela sam čepiće za uši koristit od kad je reklo na OBN-u da su Rocketsi dali Adonala Foylea i Mike Wilksa, za nekog Kylea Lowryja. Bolje da su im printer poslali zauzvrat, neće to dobro izgledat bojim se.” – teta Dragica

,,Ali teta, jeste uopće gle…” – pokušao sam objasnit da ni Foyleova obitelj nije sigurna igra li on u NBA-u ili je zaštitar u Lakeu i druži se sa Sammirom, ali me prekinula

,,Ma pusti ti to, još da mi nisu Bobcatsi pustili Richardsona i onog Dudleya u Feniks za debelog Diawa i onog nekog Bella, k’o fol za raju razmjena, da se podigne prodaja dresova. Kapitalizam sinko moj, više nikog nije briga. Nema više lojalnosti u ligi, pa vidit ćeš da nit 76ersi neće zadržat Jasona Kapulu kad sezona završi!”

,,Ali mislite Kapona?”

,,Ma kakav Al Capone sine, nemaš ti pojma, evo ti sendvič, ‘ajde bježi!”

Od ovako čudnog razgovora, skroz sam zaboravio da moram na utakmicu. Sjeo sam na stepenice Gimke i zamišljeno gledao u pod…..”Zašto bi itko normalan dao Moona i O’Neala, za Banksa i Mariona, pa Dragičin parizer bolje izgleda od Matrixovog skok šuta!”

Ostatak dana proveo sam u napadu na prijatelja koji je ispalio kako se Brad Miller i John Salmons neće uklopiti u Bullse bolje od Goodena i Nocionija, dok se čekao početak prve utakmice, u prvoj rundi istočne konferencije između Bostona i Chicaga.

Oko 18:42 tu večer, uz legendarnog Edina Avdića i njegovog fenomenalnog sukomentatora Adisa Hadžića, nakon prvog poena Bullsa, alley oop Derricka Rosea za Joakima Noahu, polako se počela razvijati jedna od najboljih serija tog desetljeća. ”DRAMA U UNITED CENTRU!”

Nema taj dvoboj prevelike veze s ovim tekstom, ali potaknut briljantnim potezima u serijama poput ove iz 2009., odlučio sam prokopati malo po svom profilu ”like” videa iz davnina. YouTube je igrao veliku ulogu u praćenju svega što se događalo tisućama milja daleko na zapadu, kao što to radi i danas, ali drugačiji čar imao je tada. Moj Sony Ericsson W200i i njegova VGA kamera tada su vrlo vjerojatno snimali u najmanju ruku jednaku kvalitetu videa kao što je bila i ona na highlightsima tijekom prvog desetljeća 21.stoljeća.

Nostalgično se ponekad vratimo svi u neke dane kada smo živjeli za školski nogometni turnir poslije nastave, noćne haklove, 3×3 i izlaske do ponoći s premalo novaca za tramvajsku kartu, a kamoli pola litre Kaltenberga.

Bez previše filozofiranja…………………Mixtape & Highlight vremeplov!

League of its own!

Uz hitove Soulja Boya i Chipinkosa, Renkspoiss nam donosi neke od najboljih zakucavanja ranije spomenute 2009. godine. Neki od vas će se sjetiti da ova ”serija” mixtapeova ima više dijelova, ali ovaj prvi sadrži suštinu te sezone. Od postera Davida Leeja na Amar’e Stoudemirea, Jasona Terryja na Tysona Chandlera (da…to se dogodilo), pa do prekrasnih cut and dunk poteza Monta Ellisa!

kvaliteta videa do 720p

Ridin’ solo!

Prvog usamljenog letača na listi individualnih highlightsa donosi nam NBAMix HQ. Zvuči više kao loša komba za doručak, nego jedan ljuti klasik od NBA igrača koji nikada, na našu i njegovu žalost, nije postao Superstar. Legendarni O.J. Mayo! Petorka koja uz njega nosi imena kao što su Mike Conley jr., Rudy Gay, Zach Randolph i Marc Gasol, napravila bi puno više da je Memphis bio samo par kilometara bliži istočnoj obali.

kvaliteta videa do 1080p (HD)

High School ball out!

Kategoriju srednjoškolskih košarkaških fenomena otvara vjerojatno jedan od najatraktivnijih i najgledanijih videa u kratkoj povijesti YouTubea. Jedan, jedini Ivan Zidić a.k.a. John Wall! Ovo remek djelo od mixtapea donio nam je Hoopmixtape, a uz ovakve poteze ide i jedna jaka muzička podloga.

kvaliteta videa do 720p

Jozo Tadić
Pulsmedia autor
23 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Vaš e-mail neće biti javno objavljen.