Irving se javio i objasnio zašto ne želi primiti cjepivo. Netsi mu neće ponuditi novi ugovor.

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Irving se javio i objasnio zašto ne želi primiti cjepivo. Netsi mu neće ponuditi novi ugovor.

Karlo Višak

Početak nove sezone sve nam je bliže, a u NBA krugovima uoči prve utakmice postoje samo dvije “vruće” teme o kojima se ne prestaje pričati. Prva je, dakako, sapunica u režiji Bena Simmonsa i Philadelphije 76ersa dok je javni prostor ponovno zaokupirala jedna od zvijezda Brooklyn NetsaKyrie Irving. Kako sada stvari stoje 29-godišnjaka nećemo gledati u novoj natjecateljskoj godini sve dok se ne odluči cijepiti protiv koronavirusa.

Prvotno je Irving trebao igrati samo na gostujućim utakmicama, no prije nekoliko dana Netsi, odlučili su se na korak koji njihovoj zvijezdi ne dopušta sudjelovanje u bilo kakvim timskim aktivnostima. Naravno, takva situacija može se promijeniti onog trenutka kada Irving primi barem jednu dozu cjepiva, no takvo što i nije realan scenarij.

“Svjestan sam financijskih posljedica i dalje znam da ne želim to učiniti. Stvarnost je da ako želim biti u New Yorku i sa suigračima moram biti cijepljen. Moj izbor je drugačiji i ne želim se cijepiti, stoga vas sve molim da poštujete moje pravo na izbor”, izjavio je Irving putem Instagrama.

Bivši član Cleveland Cavaliersa i Boston Celticsa svojom je odlukom direktno utjecao i na novi ugovor kojeg su mu spremali u franšizi iz New Yorka. Kako prenosi Shams Charania iz The Athletica, Netsi mu više neće ponuditi četverogodišnje produženje postojećeg ugovora u vrijednosti do 186 milijuna dolara. Front-office Brooklyna odlučio je da Irvingu u narednoj sezoni neće isplatiti ne igranje na domaćim susretima (uključujući predsezonu) što bi rezultiralo gubitkom od oko 17 milijuna dolara. Tako se sudbina prvog picka iz 2011., u Netsima dodatno zakomplicirala, no Irving u svom obraćanju nije pokazao pretjeranu zabrinutost.

“Ostat ću formi, biti spreman za ulazak u igru u svakom trenutku i ponovno se pridružiti suigračima. Ovdje nije riječ o nikakvoj političkoj odluci, NBA-u ili organizaciji. Radi se o mom životu i pravu na izbor”, nadodao je Irving.

PG Netsa ističe kako nije protivnik cijepljenja već da se radi o osobnoj odluci.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
343 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj