Ayton želi maksimalan ugovor, Sunsi oklijevaju

Karlo Višak

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Ayton želi maksimalan ugovor, Sunsi oklijevaju

Karlo Višak

Razgovori o produženju ugovora između Deandre Aytona i Phoenix Sunsa naišli su na prve smetnje. Kako prenosi ESPN-ov Adrian Wojnarowski, Sunsi oklijevaju s ponudom koja bi zadovoljila njihovog ponajboljeg košarkaša. Prvi izbor drafta 2018., želi samo max ekstenziju postojećeg ugovora, a na što momčad iz Arizone odmah ne želi pristati.

Ayton tako može potpisati petogodišnji ugovor vrijedan 172,5 milijuna dolara, no taj bi iznos mogao biti i veći, ako 23-godišnjak osigura mjesto u All-NBA momčadi ove sezone. U tom slučaju najveća moguća ekstenzija iznosila bi 207 milijuna dolara.

Centar Phoenixa tako bi iduće godine (ako ranije ne dođe do dogovora) potencijalno mogao postati zaštićeni slobodni igrač dok bi Sunsi zadržali prava za izjednačavanje eventualnih ponuda ostalih franšiza. Ipak, takvom raspletu situacije ne bi trebali svjedočiti, a u što vjeruju i mnogi GM-ovi diljem lige.

Ayton je prošlu sezonu prosječno po susretu bilježio 14,4p/10,5sk/1,4as uz 1,2 blokade.

Karlo Višak
Pulsmedia autor
343 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj