Morant se žali na fotoreportere ispod koševa

Filip Petković

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Morant se žali na fotoreportere ispod koševa

Filip Petković

Odličan rookie Memphis Griezzliesa, Ja Morant, na susretu s Indiana Pacersima 25. studenog ozlijedio je leđa prilikom prodora prema košu i posljedičnog pada i sudara s koljenom jednog od fotoreportera koji sjede u neposrednoj blizini parketa. Iako je Morant tek uz pomoć momčadskog osoblja napustio teren, ubrzo se vratio i odigrao utakmicu do kraja, a nastupio je i u dvije utakmice koje su uslijedile.

Međutim, prije utakmice protiv Minnesota Timberwolvesa 1. prosinca, iz Memphisa su objavili kako će Morant propustiti nekoliko utakmica zbog problema s leđima. On je sam potvrdio kako je do ozljede došlo prilikom sudara s fotoreporterima te je putem Twittera jasno izrazio svoje mišljenje o njihovoj lokaciji uz teren.

20-ogodišnji playmaker sinoć se vratio na parket u utakmici protiv Golden State Warriorsa, nakon koje je Chrisu Haynesu s Yahoo Sportsa dao izjavu vezanu uz ozljedu te je podijelio svoja razmišljanja o fotoreporterima i kamermanima pod košem:

“Teško mi je jer znam da sada moram bolje kontrolirati svoje skokove. Istovremeno pokušavam ne razmišljati o tome i samo igrati svoju igru. Sve u svemu, to je jako teška situacija.”

“S današnjim kamerama kvalitetna fotografija ili video mogu se snimiti i s parkirališta. Sigurnost igrača mora imati prednost. Načinom na koji ja igram, često završim baš u prostoru gdje su fotoreporteri. Osobno volim napadati koš i imam osjećaj da se ta ozljeda dogodila baš kada sam napao koš i nisam imao dovoljno mjesta dočekati se.”

“Teško je to, znam da moramo imati kamermane i fotoreportere blizu nas. Oni rade dobre snimke i fotografije i to je njihov posao. Ne znam što reći i kako popraviti situaciju. Vjerujem kako će se liga pobrinuti za to.”

“Kada se to dogodilo, leđa su mi se ukočila i počeo sam osjećati veliku neugodnost, kao da se sve počelo grčiti. Bilo mi je jako teško kretati se, što je značilo da nisam mogao izaći na parket sa svojim suigračima. Mislim da svi koji me poznaju znaju da ću sve učiniti da se natječem, pa me zbilja boljelo što nisam mogao biti ondje i pomoći momčadi. Sam način na koji sam zaradio ozljedu je također bio razočaravajuć.”

“Neigranje je bilo i pozitivno i negativno iskustvo. Upoznao sam bolje svoje suigrače i način na koji vole igrati te sam mogao vidjeti što sve mogu na parketu.”

Izjavu na tu temu je prije utakmice Memphisa i Golden Statea dao i trener Warriorsa Steve Kerr:

“Brine me ta problematika, blizina fotoreportera i kamermana i njihova ranjivost dok sjede ispod koša gdje se događa mnogo kontakata, gdje igrači često padaju, a sve to dok oni koriste velike kamere i fotoaparate. Imam osjećaj da mnogo toga u toj situaciji može poći po zlu. Ne znam što bi trebalo učiniti, ali mislim da bi liga, posebno ako se igrači ozljeđuju, trebala razmisliti o tom problemu.”

NBA liga je 2014. godine posljednji put mijenjala pravila vezana uz prostor oko koševa, kada je dodana jedna stopa slobodnog (30 cm) prostora sa svake strane konstrukcije koša te je broj fotoreportera i kamermana u tom prostoru smanjen s 40 na 20. Ipak, mnogi će se složiti da to nije dovoljno s obzirom da na svakoj utakmici redovito možemo vidjeti sudare igrača i ljudi koji sjede pod košem, nakon kojih se nerijetko događaju barem lakše ozljede.

Mnogi Morantu zamjeraju da svojim stilom igre povećava rizik od ozljede, s obzirom na način doskoka nakon svakog prodora prema košu i na količinu padova u tom prostoru, ali teško da će se među igračima javiti netko kome bi smetalo da se stvori dodatan slobodan prostor uz parket. Kako NBA liga i sindikat igrača lige (NBPA) veliku pozornost pridaju brigi o igračima, očekujemo kako će se vrlo brzo pozabaviti i ovom tematikom i da ćemo uskoro dobiti novo rješenje koje će zadovoljiti sve uključene strane.

Filip Petković
Pulsmedia autor
16 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Los Angeles Lakers Frantic Prikaži

    Nije samo problem u kamermanima spram čeone linije. I bočna sjedišta su preblizu terenu, kako ona od klupe sa rezervnim igračima, tako i ona “skupa” iz prvog reda (za one parajlije i celebrityje što ih mogu sebi priušiti). Koliko puta se igrači bace za loptom i odlete čak u drugi red gledališta.    1

    0