Sve što trebate znati o večerašnjem NBA Draft Lotteryju

Domagoj Kruhek

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Sve što trebate znati o večerašnjem NBA Draft Lotteryju

Domagoj Kruhek

Večeras će se od 2:30 ujutro (8:30 p.m. ET) održati NBA Draft Lottery, odnosno lutrija za prvih 14 pickova na predstojećem NBA Draftu.

Dok se ekipe koje su preostale u Konferencijskim Finalima bore za najprestižniji trofej u svijetu košarke, onaj Larryja O`Briana, momčadi koje nisu ušle ovogodišnji Playoff nadaju se da će u njihove ruke pasti neki manji, ali za njih veoma vrijedan, u vidu visokog picka na Draftu.

Šanse momčadi za određni pick

1-Houston svoj pick ne zadržava ako padne van Top 4
2-Minnesotin pick ide u GSW, ako padne van Top 3
3- Pick Bullsa ide u Orlando ako padne van Top 4

Tko će predstavljati momčadi u virtualnom lobbyju?

Kako se vrši samo izvlačenje te tko ga obavlja:

Izvlačenje nalikuje onom za “Loto”, a za njega se koristi 14 identičnih loptica za stolni tenis. Izvlače se samo prve četiri ekipe, a preostalih deset koje se nalaze u “bubnju” za lutrijsku poziciju biti će raspoređene od 5.-14. picka prema svojim omjerima u regularnoj sezoni iz nas, od goreg prema boljem.

Kada izvlačite četiri loptice od četrnaest postoji 1001 moguća matematička kombinacija u kojima te četiri mogu biti izvučene. 1000 od 1001 (ova jedna valjda je angel´s share??) biti će dodjeljene momčadima koje sudjeluju u Lotteryju, a zatim slijedi samo izvlačenje koje će vršiti Mark Tatum, zamjenik komesara NBA lige, Adama Silvera.

Izvlači se na idući način:

  1. nakon 20 sekundi mješanja, jedna od 14 loptica koje se nalaze u “bubnju” izvlači se
  2. preostalih 13 loptica miješa se još 10 sekundi i onda se izvlači druga
  3. preostalih 12 loptica miješa se još 10 sekundi pa izvlačimo i treću lopticu
  4. na kraju nakon mješanja preostlaih 11 loptica još 10 sekundi izvlačimo i četvrtu lopticu
  5. te četiri loptice daju jedinstvenu kombinaciju koja je dodjeljena momčadi
  6. ta momčad ostvarila je pravo na PRVI PICK
  7. isti proces ponavlja se za prva četiri picka

Domagoj Kruhek
Pulsmedia autor
55 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj