Jokić peti MVP regulrne sezone koji je ispao “metlom”

Domagoj Kruhek

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Jokić peti MVP regulrne sezone koji je ispao “metlom”

Domagoj Kruhek

Denver Nuggetsi ispali su u polufinalu Zapadne konferencije od Phoenix Sunsa. Rezultat jučerašnjeg ogleda bio je 125:118, dok je ukupan rezultat serije 4:0.

Tim porazom Nikola Jokić pridružio se četvorici velikana u jednom neslavnom “rekordu” – ispadanju “metlom” iz Playoffa, nakon što su u regularnoj sezoni osvojili MVP nagradu.

Prije Jokića, pod takvim okolnostima ispadali su: Wes Unseld, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone te Magic Johnson.

Wes Unseld ispao je u prvoj rundi 1969., gdje su za njegove Baltimore Bullettse bili kobni New York Knicksi.

Kareem Abdul-Jabbar “pometen” je 1977. u Konferencijskom Finalu, koje su njegovi Lakersi izgubili od kasnijih prvaka Portland Trail Blazersa.

Iduće ispadanje MVP-ja “metlom” dogodilo se 1979. u prvoj rundi. Mosesa Malonea i njegove Rocketse, ispratili su Atlanta Hawksi, međutim, ta “metla” zapravo i nije prava, jer se prva runda igrala na dvije pobjede pa su Hawksi s 2:0 u seriji prošli dalje.

Poslijednji poraz MVP-ja regularne sezone “metlom” u Playoffu do Jokića, bio je najbolniji. Magic Johnson i Lakersi izgubili su NBA Finale rezultatom 4:0, 1989. godine od “Bad Boys” Pistonsa.

Kao utjeha (ako mu je uopće potrebna oko ove činjenice) Jokiću preostaje činjenica da su svi igrači s ovog “neslavnog” popisa postali NBA prvaci u svojim bogatim karijerama te “first-ballot” Hall of Fame članovi.

Domagoj Kruhek
Pulsmedia autor
55 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj